torstai 9. joulukuuta 2021

Omaa ruokaa


Omasta maasta. Yksi tärkeimmistä syistä muuttaa omakotitaloon on minulle ollut mahdollisuus kasvattaa oma ruokani. En halua syödä, tai syöttää lapsilleni ja läheisilleni ruokaa joka on kyllästetty lisäaineilla tai kasvinsuojeluaineilla. Kaupasta ostamasta ruuasta en tiedä mitä sen kasvatukseen on käytetty, ja sen takia ole päätynyt kasvattamaan mahdollisimman suuren osan omasta ruoastamme itse. Vaikka olin viime kesän hirmuisen syvissä vesissä ja mietin elämän tarkoitusta ja sen päättämistä enemmän kuin ikinä, kasvatin silti normaalit kasvit talven varalle perheelleni. Kasvien hoito ja kasvatus kirjaimellisesti piti minut hengissä viime kesänä. Tänään kattilaan meni viimeiset 5 kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsasosekeitto on tosi maukasta ja helppo tehdä. Kesäkurpitsa on myös helppo kasvattaa ja se säilyy hyvin, kun muistaa ettei se kestä kellari- tai jääkaappilämpötiloja ja siihen ei saa keruussa tulla mitään vaurioita kuoreen eikä kanta saa irrota. 

Soppaan tulee pari kolme keskikokoista sipulia, kesäkurpitsaa niin paljon kuin kattilaan mahtuu (otan siemenet pois koska en pidä niiden tuntumasta suussa), kokonainen valkosipuli, yksi purjo, chiliä ja muutama peruna (peruna ei ole suuressa osassa ravintoamme mutta sosekeittoon se tuo ihanan samettisuuden tunteen). Lisäksi laitoin 6 jääpalaa omaa lihalientäni ja oliiviöljyä. Keitän kaiken kypsäksi, lisään Philadelphia tuorejuustoa purkin, suolaa ja pippuria ja soseutan koko kattilallisen. Jos kaapissa on fetaa, sulatejuustoa tms saatan laittaa sekaan nekin. Jos koko kattilallinen ei häviä riittävän nopea pakastan osan töihin evääksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti