torstai 13. lokakuuta 2016

Syyslomaa


Pieni Sulo Suloinen, joka ei voi ymmärtää miksi kaikki (lue Maija) ei tykkää hänestä. Kokeilee aina,välillä kauniisti, välillä rähinällä, mutta saa aina vaan sähinää ja kynsiä takaisin. Vuosi sitten tuli rääpälekaverinsa kanssa.


Meillä on tämä viikko ollut syyslomaa. Maanantaina kerättiin lasten kanssa omenoita, kolme laatikkoa ja kolme kassia tähän mennessä, puussa on vielä ainakin pari laatikkoa jäljellä. Ajattelin viedä ne mehustamoon, ei tuota määrää muuten saa hävitettyä ellei peuroille syötä. Viime vuonna ei ullut omppuja edes yhteen piirakkaan, tänä vuonna taas aivan mielettömästi.


 Puuhellakin mustattiin liesimustalla. Vasta sitä vuosi käytettiin ruosteeruskeana. Tuli tosi kivan näköinen, eikä se kyllä yhtään haissut vaikka netissä moni sitä valitteli. Pyykkiä roikkuu, niinkuin lapsiperheissä varmaan kaikissa, ei kovin kaunista, mutta tuo on niin nopia paikka kuivattamaan että siihen tulee aina jotain  heitettyä. Loman eka lounas pojan valitsema pinaattikeitto. Maistui tosi hyvälle pitkästä aikaa, kanatkin alkoivat taas munia sulkasadon jälkeen, pitää viritellä kanalaan valaistusta niin jaksavat tivottavasti vielä hetken ennen talvitaukoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti