torstai 6. lokakuuta 2016

Kukkia


Japanintörmäkukka innostui kukkimaan vielä uudelleen kukkapenkissäni. Löysin sen kevätpuolella taimistolta ja se kiilasi suoraan tykkäyslistani kärkeen. Törmäkukat ovat kukkasidonnassakin lemppareitani ja tämä löytö teki minut hyvin iloiseksi. Kukka on pienempi kuin leikkona myytävät, mutta omakasvattama on aina omakasvattama. 


Syklaamin on syyspihan kukkia, kestää pikkuhallan ja värejä löytyy joka makuun. Mä laitoin kuistin ikkunoillekin valkoisia syklaameja ilahduttamaan. KIva kokeilla kuinka kauan ne siinä jaksaa kukkia.


Jänönhäntä, heinäkasvi jonka ystäväni toi. Hän oli kasvattanut sen siemenistä, mahtaako olla monivuotinen?


Tässä myös lemppareita, tummalehtinen keijunkukka, kivikkorauniokilkka ja amppeliharso. Kaikki tuotu vanhasta paikasta, keijunkukkaa olen aikanaan ostanut yhden pienen taimen ja sitä jakanut useampaan paikkaan. Aina se lähtee ja kasvaa missä vaan. Kivikkorauniokilkka ja harso ovat niitä harvoja joiden sallin kuljeskella pitkin pihaa, ne siementävät minne milloinkin ja keväällä ei koskaan tiedä mistä niitä löytää. Yleensä minulla nämä vaeltavat päätyvät poistolistalle kun en tahdo kestää sitä ettei puutarha toimi suunnitelmani mukaan.




Siemenpussista pistettiin lasten kanssa lisäkukkia penkkiin kun perennat eivät vielä ole levinneet koko alalle. Aika kivoja niistä kasvoi. Ylempänä pioniunikko, alhaalla nimettömiä sekoituksesta.




Pitihän se yksi kryssakin olla syksyyn, lila tänä vuonna.  Alhaalla aika kiva kuva pihalta huvimajalle päin. Isäntä kärvensi ton tuijan nuotiollaan, toivottavasti elpyy ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti