sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Keittiön uudistusta


Olen täällä asuessamme tuskaillut keittössä astioiden säilyttämisestä koko ajan. Halusin pitää vanhan ison keittiökaapin paikallaan, enkä halunnut perinteistä keittiötä yläkaappeineen. Meillä oli molempien tasojen päällä pelkkiä avohyllyjä, mutta ne ei oikein riittäneet, tai olleet sellaiset täydellisen käytännölliset. 

Lueskelin jotain lehtiä ja bongasin yhden ikean mainoksen josta keksin miten saan tuon käytännölliseksi. Tarvittiin hylly, joka ei ole yhtä syvä kuin taso, vaan alle puolet ja leveys sopiva tuohon tason päälle. Ensin ajattelin että teemme hyllyn kokonaan itse laudoista ja panelista. Sitten muistin että meillä oli autotallissa kaverin vanhat keittiön kaapit, joista voisi saada sopivan. Siellä olikin sopivan kokoinen, mutta se oli niin likainen ja epäsiisti oltuaan autotallin kaappina että hylkäsin sen heti. Sitten muistin Ikean pikkuhyllyn rungon joka kieri eteisessä lähes ilman hyllyjä kun tein kenkähyllyn kaveristaan ja otin siihen tästä hyllyt. Runkoa kavenettiin kymmenen senttiä ja se kiinnitettiin seinään. Mies leikkasi hyllyjä neljä kappaletta kierrätysvanerien paloista ja siinä se nyt on. Siitä tuli ihan täydellinen, siihen mahtuu kaikki arkikäytössä olevat astiat ja ne on helppo siihen tyhjentää astianpesukoneesta.



Samalla noita lavuaarin yläpuolella olevia hyllyjä vähän kavennettiin ja ne saatiin kiinnitettyä siistimmin kuin aiemmin. Tuli hyvä paikka myös mariskooleilleni ja kuiva- aineet mahtui noille kahdelle hyllylle aika pitkälti. Tuli tosi kiva, vaikka itse sanonkin. Hylly saa mahdollisesti ovet paneeleista kun teemme ne noihin alakaappeihinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti