torstai 1. syyskuuta 2016

Tilkkuja


Ompeluksia välillä. Kun tyhjensin vanhaa huushollia tuli varaston uumenista esiin tilkkujemma. Kankaanpaloja joista ei olisi enää saanut edes pipoa, mutta en ollut raaskinut heittää pois. Leikoin koko (ison) kasan 15 x 15 senttiseksi palaksi ja aloin yhdistelemään. Nuorimmaisen sänkyyn pedattu peitto on trikoopaloista, siinä on aika montaa kangasta joista tein hänelle vaatteita pienempi ollessaan. Tähän innostuin lisäksi leikkaamaan muutaman vauvanvatteen joista en kirppiksellä ollut päässyt eroon.


Sulon lemppari päikkäripaikka.



Ikean vanhoista hyllyistä tehtiin tytöille aarteidensäilytyspaikka nuorimman sängyn päätyyn. Sänky on kyllä myynnissä ja tarkoitus siirtää tyttö ostamaani kolmikerrossänkyyn joka on tätä sänkyä vastapäätä. Tähän kohtaan tulee vanha keittiönpöytämme. Tytöt ovat hurjia askartelemaan ja piirtämään ja kodin muita pintoja suojellakseni totesin että helpointa on kun heillä on kunnollinen oma pöytä.


Tämän peiton tein pojalle, siinä on myös käytetty paloja joista hänellä on ollut vaatetta vuosien varrella. Isompien lasten peittoja jatkoin pienemmillä paloilla kun halusin käyttää kyseisistä kuoseista ihan kaikki palat.


Ja keskimmäiselle tytölle tällainen hänen värisensä peitto. Tässä kohtaa mopo keuli sen verran että ostin tilkkupussin pinkin ja keltaisen sävyissä ompelututultani. Joukossa on silti myös tytön vaatteista paloja. Pinkkeihin yksivärisiin palohin kokeilin tuollaisia rusetteja. 


Ja vielä yksi, ihana ihana. Tässä on kaikki joustofroteeta, Tämän peiton teko aiheutti eniten tunteenpurkauksia, olihan lasten vauva- ajan vaatetus ja vaipatus hyvin pitkälti joustofroteeta. Tässä on myös paljon ihan niitä ensimmäisiä kuosillisa kankaita, joita alkoi tulemaan silloin kahdeksan vuotta sitten, muunmuassa myllymuksujen kuosikisan satoa ym. Tämä saa olla sellainen jokapaikan peitto, milloin sohvalla, milloin päiväpeittona kun joku muu on pesussa tms.

Ihan hurja tilkkuinspiraatio jäi näistä päälle. Päässä pyörii mihin käyttöön loput valjastaisin, niitä jäi nimittäin vielä. Trikoota vähemmän, joustista ihan muutama ja veloureista kaikki. 

1 kommentti: