sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappuviikonloppu


Voi mitkä valloittavat raparperivauvat puskee maasta. Ne on niin kauniita tuossa vaiheessa. Onhan se tosi hyödyllinen kasvi kaikin puolin, meillä sitä käytetään aika paljon, kesällä tuoreena, ja talvella pakkasesta. Teen pakkasraparperista puuroa talvisin ja satunnaisesti hunajalla maustettua kiisseliä. Olen mä siitä mehuakin tenhyt sitruunahapon avulla, se ja minttu yhdessä, namnam. Käytän sitä myös ihan kasvina sellaisissa paikoissa mikä on silmissä, mutta josta ei tule nypittyä rikkoja pois. Se tappaa hienosti alleen kaiken isolta alalta kun se saa vähän kanalanpehkua juurilleen. 



Yläpuolella kasvaa kasvirakkauteni, varjolilja. Aina olen sitä pihaani himoinnut, mutten jostain syystä ole tullut hankkineeksi, ja täällä, kohtalon pihallahan sitä kasvaa vaikka kuinka. Alapuolella marjapuska kauluksineen, mä en nypi rikkaruohoja, en juuri ollenkaan, koska tylsempää hommaa saa hakea. Mä huolehdin rikoista estämällä niiden kasvun, sanomalehtiä nippu alle ja jotain maatuvaa kymmenen senttiä päälle. Tässä oksasilppua pihan oksakasoista. Oksat maatuvat pikkuhiljaa ja parantavat maan mururakennetta ja hiukan myös lannoittavat sitä. Lisään maatuvaa ainesta sitä mukaa kun se häviää. Myrkkyjä meillä ei käytetä, kaikki tällainen mekaaninen este on ainoa torjunta rikkoja vastaan. 



Viikonloppu duunattiin remontin parissa. Eka viikonloppu moneen aikaan kun oltiin koko viikonloppu kotona ja voi kun sitä oli odotettu, nyt ei mitään kissanristiäisiä vähään aikaan. Me saatiin vessa tosi tosi hyvään malliin ja sen lisäksi maalasin eteisen paneeliseinän ekaan kertaan ja raaputtelin yllälevan oven toisen puolen melkein kokonaan ja tuota sänkyäkin tosi pitkälle. Hiukan vielä ja sitten saa sängyn maalattua ja roudattua paikoilleen lastenkamariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti