maanantai 8. kesäkuuta 2015

Huvimaja


Arovuokko heräsi talviunestaan ja alkoi kukkia vajan kulmalla. Lapset oli siitä jo maljakkoleikkeihinsä repineet mutta sovittiin että loput saa kasvaa rauhassa.


Nämä tulppaanit vaan pulskistuvat ja väri voimistuu. Ihanat, edelliselle talolle en ole koskaan laittanut tulppaaneita kun siellä mönkii myyriä niin etteivät tule ylös edes ekana kesänä. Muutenkin olen suosinut noita mitkä tulevat ilman erityistoimenpiteitä ylös vuodesta toiseen. Syksyllä jossain ihmepuuskassa ostin tämän pussin ja kyllä siitä pussillisesta on saanut iloa ihan koko rahan edestä. Pitänee antaa tulppaaneille uusi mahdollisuus ja laittaa vaikka pussi vuodessa maahan.

Takana tönöttävä huvimaja kuskattiin talolle vanhalta kodilta. Oli hurja homma raahata se kokonaisena ensin pihan läpi, nostaa kuorma- autoon ja tiputtaa siitä alas. Mutta halusimme viedä sen kokonaisena, jotta varmasti saamme sen kokonaiseksi ja koska sen katto oli uusittu edellisenä kesänä ja purkaminen olisi tarkoittanut kokonaan uutta kattoa. Näinä päivinä sen pitäisi siirtyä tuosta lopulliseen paikkaansa, joka on taloa vastapäätä, metsän puolella. Huvimajaan tulee kulku tuosta kalliolta ja se tulee olemaan marjatuomipihlaja/talvio kasvuston takana. Huvimajan oikealle puolelle jää pieni alue kukkapenkkiä ennen vajarakennusta. Tällä hetkellä penkissä parhaiten rehottaa vuohenputki, mutta olen siihen jo joitain kasveja siirtänyt ja aion kattaa koko penkin jotta vuohenputki tukahtuu sinne alle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti