tiistai 16. kesäkuuta 2015

Huvimaja


Huh huh, kaksi ihmistä, rautakanki ja vaijeritalja. Niillä siirrettiin huvimaja paikoilleen. Mies rakensi sille pohjan, jonka päälle sitä lähdettiin liikuttelemaan. Matkaa kymmenisen metriä, ja sen jälkeen se piti kääntää puoli kierrosta, kun ei tietenkään oltu etukäteen ajateltu että ovi olisi hyvä olla oikeaan suuntaan. Nyt se on paikallaan, ihan kuin se olisi ollut siinä aina. Ekassa kuvassa näkyy vielä liina joka oli majan ympärillä ettei ratkea liikuttelussa. Eilen maalasin majan sisäkaton valkoiseksi millä lie kaapista löytyneellä maalilla. Ajateltiin ostaa siihen kunnon pellavaöljymaali, jolla maalataan kertaalleen vielä joka paikasta. Sitten sisuksia laittamaan.


Hiukan jo somistelin ympäristöäkin, rautapata tuotiin vanhalta talolta viime kesänä, siihen istutin jo murattia, lankaköynnöksen ja orvokkeja. Kaupasta vielä pari valkoista hortensiaa ja se on valmis. Minulla oli siihen ostettuna sininen hortensia, mutta onnistuin tappamaan sen sisällä. Lyhdyt kulkeneet mukana jo ekasta kodista asti, matkan varrellä kärsineet, mutta viimeiseen asti pidän niistä kiinni. Sanomalehdet on tukahduttamassa rikkaruohoja kuunliljojen ympäriltä.




Tässä vielä huvimaja toisesta suunnasta kuvattuna, marjatuomipihlajien välistä. Niin ihana tuo talviomatto.




Ihana ihana minikuunlilja, ostin vuosia sitten kolme kappaletta ja kaikki ovat hengissä ja kasvaneetkin kovasti. Kukkivat noin 15 sentin korkuisin kukin, itse kasvi on vain viitisen senttiä korkea. Siirsin näistä puolet viime syksynä uudelle talolle ja loput jäivät vanhalle, ajattelin varmistaa että kasvi säilyy kokoelmissani. Jos syksyn siirto olisi epäonnistunut olisi ollut puolet jäljellä, mutta kaikki näyttävät selvinneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti