lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappua


Me saatiin vapuksi lapset hoitoon ja sehän tarkoittaa sitä, että saa remontoida keskeytyksettä ihan niin kauan kuin jaksaa. Ja kyllä tuntee touhunneensa. Mies rappasi keittiön muurin valmiiksi. Sivuseinällä, eteisen ja keittiön välissä on vielä pieni alue joka laitetaan toivottavasti tänään ja sitten on sotkulikaiset puuhat keittiön osalta ohi.


Minä raaputtelin lastenkamarin ikkunankarmia, kun tajusin että olen käyttänyt tunteja ja tunteja listojen entraamiseen, mutta niitä ei kannata laittaa paikoilleen ennen kuin ikkunakin on kunnossa koska irrotuksessa tulee aina vaurioita. Menköön siis samalla. Pokista käyn läpi helpot, puukorjattavat joutuvat odottamaan, että asumisen kannalta tärkeimmät asiat ovat valmiita ja mies alkaa niitä sitten askartelemaan.



Pinkopahvitettiin taas sen verran mitä liisteriä riitti. Huokolevyt imevät liisteriä ihan hurjasti. Kiinnitimme pinkopahvit ihan liisteröimällä, koska ne eivät huokolevyssä pysy nupinnauloilla. Huokolevyt olisi myös voinut alustapetoida makulatuuripaperilla, mutta me valitsimme pinkkarin sen taloudellisuuden vuoksi.



Keittiössä oleva vesipumppu on kiinnitetty hirsiseinän läpi tämän huoneen puolelle ja huomasin vanhassa pinkopahvissa reiän sen vieressä. Kun pumppu irroitetaan, siihen tulee muitakin reikiä ja sitä joutuu paikkakorjaamaan ennen tapetointia. Oli ihan pakko vähän kurkistaa mitä alta pilkistää kun mahdollisuus tuli. Mehän siis olemme jättäneet kaiken vanhan tekemiemme levytysten alle, koska siellä ei olla käytetty mitään muoveja tms niitä olisi turha repiä pois. Niin ennenkin tehtiin, uusi tapetti aina vanhan päälle ja jälkipolvi pääsee kurkistamaan halutessaan mitä on ennen ollut. Haluamme jatkaa tätä ja näin vähentää myös sekä työmäärää, että jätemäärää remontin osalta. Alla oli ensin sama tapetti, jonka jo dokumentoin lastenkamarin muurista ja sen alla tosi kaunista taivaansinistä tapettia, siitä näkyi vain pilkahdus enkä alunnut alkaa repimään mitään enempää rikki. Jos pumpun irroituksessa näkyy enemmän, kuvaan paremmin.



Pihalla tulee myös ylläreitä, ei ihan hirveästi koska talo ja tontti on olleet omillaan niin pitkään. Luonnontilaisella tontilla säilyy vain vahvimmat puutarhakasvit. Narsisseja näin jo aiemmin tulevan etupihalta ja nyt melkein astuin päälle ennenkuin huomasin isot alueet helmililjaa keittiön ikkunan alapuolella. Ihanaa, nykyhelmililjat leviävät tosi huonosti. Tämä vanha kanta taas leviää hyvin, saan tuosta esiintymästä sitä laitettua joka puolelle ja toivottavasti jonain päivänä talomme on tähän aikaan vuodesta sipulikukka ja vuokkomeren keskellä. Valkovuokkoja oli pihalla myös jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti