torstai 14. toukokuuta 2015

Maalausta


Lastenkamarin ikkunan maalaus on aloitettu. Tiistai- iltana kävin maalamassa ekan kerroksen ohennetulla gysingen pellavaöljymaalilla. Tänään maalattiin toinen kerros hiukan paksummalla seoksella ja muutaman päivän päästä kolmas kerros. Pokia ei ole vielä otettu käsittelyyn ollenkaan pienen flunssanpoikasen takia, tuntuu että jaksaa vain sen mikä on ihan pakko ja nämä lähesvalmiithan olis suuri synti jättää odottamaan.



Lisäksi maalasin lastenkamarin muurin. Mies rappasi sen uudestaan koska siitä oli irtoillut palasia ja tuo vasemmalla oleva osa oli osin tapetoitu. Halusimme sen kokonaan rapatuksi ettei liian lähellä kuumaa tulipesää ole palavaa materiaalia. Maali on Uulan pellavaöljymaalia sävytettynä ruusuun, jota on nykyisen kotimme keittiön lattiassa. Tuli hurjemman näköinen kuin mielikuvissani, mutta nyt kun katson kuvia, pohdin että se johtuneekin työmaavalaisimesta, koska tuo ovikaan ei oikeasti ole sininen. Tähän huoneeseen on tulossa Philgren& Ritolan tunturikukka punaisena. Muurikin tarvitsee vielä toisen kerroksen maalia.




Ihana kolmevuotiaamme ja kesyttämänsä perhonen. Tyttö kulki pitkin pihaa perhonen sormessaan pitkän aikaa ja pyysi ottamaan kuvia. En edes tiedä mikä perhonen tuo oli. Pitkään viihtyi tuossa ja kun isommat sisarukset luonnollisesti halusivat myös pitää sitä, se kyllästyi kolmannen kohdalla ja lensi tiehensä. Siitäkös riemu repesi kun muut sai ja yksi ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti