maanantai 13. heinäkuuta 2015


Näkymä johon en ehkä koskaan kyllästy, keittiöstä saliin, noin 12 metriä. Tällaista näkymää ei ole täällä vanhassa kodissa kun huoneita on aina vain kaksi vierekkäin. Uudella talolla on tämä näkymä ja toinen, eteisestä toisen huoneen läpi saliin. Ja toki toisinkin päin. Kun saadaan keittiötä hiukan valmiimmaksi otan kuvan ihan talon toisesta päästä. Lastenkamari alkaa olla valmiin puoleinen, hyllyjä seinille vielä ja lelujen säilytyksen pohdintaa. Saliin on tulossa vihreäpohjainen tapetti ja tuohon ruokapöytään kuuluu kaksi senkkiä, niistä ainakin toinen tulee näkymään tuolla takana. Aika tuntuu hupenevan uhkaavasti. Keittiön tapetointi saatiin eilen niin loppuun kuin pystyy ennen sähkökaapin siirtoa. Minä viimeistelen keittiön ja mies siirtyy eteiseen hommiin, ehkä se ehtii, ehkä ei. Koulu alkaa jo kuukauden päästä.


Lapset tulivat joku päivä kertomaan että näkivät käärmeen. Millaisen kysyttiin, "sellaisen jossa oli mustaa ja oranssia" kuului vastaus. "Ok, ei mitään se oli rantakäärme, eikä siitä tarvitse välittää" vastattiin miehen kanssa kuin yhdestä suusta. "Se oli kuollut" kuului vielä. "No voitte näyttää sen meille kun mennään kävelylle". Kuollut oli joo, mutta opittiin että kannattaa silti tarkistaa aina kun on kyse käärmeesä, ruskeanoranssia. Sitten nähtiin kävelyllä mehiläiset, taisivat tuulettaa tai suunnitella parveilua.




Rakastamiani autiotalokuvia hylättyine tunnelmineen, ai mutta tämä olikin meidän piharakennuksemme. Metsän puolelta kuvattuna. Laskusillan viereen tulee kanojen tarha, nuo ikkunat ovat kanalan ikkunat tuossa vieressä. Sitäkin pitäisi alkaa laittamaan että pääsevät talveksi muuttamaan. Tarhaa ei tarvita ennen kevättä, mutta olisi hyvä kaivaa edes verkot maahan niin saa keväällä ajoissa käyttöön. Sisäosissa on myös hommaa, mutta sen ehtii kyllä ennen kylmiä.



Huvimajan vierestä tuo rakastamani kohta jossa on talviota ja saskatoonia. Niin rauhaisa. Alapuolella juuri istuttamani köynnöshortensia, jonka toin vanhalta kodilta. Saa kasvaa tuohon huvimajan alaosien peitoksi,juurelle tuon parit jouluruusut, myös vanhalta kodilta. Kivet ovat kaverin pihalta, he haluavat niistä eroon ja minä teen niistä kukkapenkkejä.




Kirjavalehtinen juolavehnä saa kasvaa purkissa kun on muuten niin kova leviämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti