maanantai 3. marraskuuta 2014

Vieraskamari

 Meillä taisi nyt käydä niin että tälle vuoteen talolla on tehty se mitä tänä vuonna siellä tullaan tekemään. Nuohooja kävi ja laittoi piiput käyttökieltoon kunnes ne on korjattu. Kirjoittelen niistä tarkemmin sopivien kuvien kanssa. Ajattelin nyt remonttitauon aikana päivitellä tänne blogiin kaikkea sellaista mitä on matkan varrella tehty ja miksi. Meille muistoksi, tulee taloa dokumentoitua samalla ja jos tänne lukijoita eksyy niin heille esimerkiksi. 


Olen kerännyt postaukseen kuvat vieraskamarista. On helpompi pysyä perillä mistä puhutaan kun puhutaan aina samasta huoneesta samalla nimellä. Tämän huoneen listojen takaa, jokaikisestä pienestäkin palasta löytyi lyijykynällä kirjoitettu teksti "vieraskamari". Huoneeseen tullaan eteisen oikeasta ovesta, vasen menee tupaan. Huone on ollut vieraskamari ja kulkutie saliin. Sali näkyy ylimmässä kuvassa tuolla taustalla. Meillä tämä tulee ensin olemaan vanhempien makuuhuone, mutta kun se siirtyy yläkertaan palaa tämä vieraskamariksi.



Huoneessa oli meidän tullessamme lattiassa ylläoleva muovimatto ja seinät oli tapetoitu sen yläpuolella olevalla tapetilla. Tämä oli ainoa vanha huone jossa oli uudet listat. Taloa on laajennettu mahdollisesti viisikymmentäluvulla salin verran ja ilmeisesti tämä huone on silloin "muodistettu" koska vieraat on johdatettu saliin tätä kautta. Me luultavasti teetämme tähän huoneeseen samanlaiset listat kuin vanhoissa huoneissa muutenkin on, mutta ihan varmaksi en vielä sano. Kaikki vanhat sähköt purettiin, mutta muuten säästimme vanhat kerrokset uusien alle.


Purimme lattiasta muovimatot pois. Muovimaton alla oli kovalevy. Kovalevyt otettiin kokonaisina mahdollisuuksien mukaan ja niitä käytetään tarvittaessa muualla. Kovalevyn alla oli maalaamaton lautalattia, mahdollisesti kierrätyslaudoista koska niissä on kulumia ja sotkuja mutta eivät ole samanlaiset kuin talon muut vanhat lattiat. Me maalaamme lattiaan ruutukuvion kahdella eri sävyllä.



Lattian päälisten purkamisen jälkeen kurkkasimme lattian alle yhden laudan verran. Yleensä kannustetaan avaamaan ikkunanpuoleinen reuna, se on kuulemma useimmin laitettu viimeisenä, mutta täällä oli tehty toisinpäin. Lauta oli myös kapeampi kuin toisen reunan lauta, joka myös viittaa viimeiseen. Noh, ei ollut, eikä lautaa saatu ehjänä pois, mutta pois lähti kuitenkin. Lattian alla oli eristeitä lankkuun asti ja niin sai jäädäkin, mielestämme on turha tämän enempää varmuuden vuoksi purkaa, koska väistämättä lattiaan tulee vaurioita. Jos asuminen osoittaa tarvetta voidaan lattia avata uudestaan joskus ja vaihtaa eristeet. Täytimme aikaansaamamme kolon eristeissä selluvillalla, laitoimme lisäksi sanomalehtipaperia edellisen lankun alta seinälle ja teimme nykyisen kotimme keittiön lattiasta jääneistä lankuista korjauspalat koloon ja kiinnitimme ne.


Tämän lisäksi huoneen ulkoseinän osuus on levytetty huokolevyllä toiseen kertaan, yksi kerros oli jo valmiina. Nyt huone odottaa pintoja, että saa sen jälkeen sähköt vedettyä uudestaan. Huoneeseen on tulossa ruutulattian lisäksi Pilgren& Ritolan metsätähtitapetti, josta olenkin täällä tarinoinut. Luultavasti teemme myös paneloinnin ikkunoiden alaosiin asti koska tapettia saimme vain vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti