maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannusta


Juhannusviikolla sai lähtöpassit ne kaksi kuusta jotka oli jo karsittu pitkälle oksista niiden juurella kasvaneen pionin takia. Isäntä ja veljensä taituroi moottorisahan kanssa ja minä vedin autolla. Hyvin kaatuivat, juuri siihen mihin suunniteltiin. Alakuvassa näkee että ei maisema niitä kaipaa. Samaa savottaa olisi vielä riittämiin joka puolella tontia, 17 vuotta tekee tehtävänsä ja hyvinkin hoidettu pihapiiri ehtii metsittyä.



Mehiläisetkin teetti töitä, alkoivat parveilemaan ja piti toimia nopeasti, nyt on kahden sijasta kolme pesää.



 Juhannuksena herkuteltiin ja leivottiin urakalla. Kuva tuli napattua nökäjään vain jälkkkäristä, kermapannacotta mansikoilla, hui kuinka herkkua. Ruoaksi oli itse tehty perunasalaatti broileripihvien ja toisen päivänä grillimakkaran kanssa. Viherslaattia toki lisäksi.


Eteisen nurkka saatiin astetta valmiimmaksi kun uusi, vanhan mallin mukaan tehty naulakko pääsi paikalleen. Kaksi koukkua ostettiin liian vähän, pitää ohiajaessa käydä ne kaksi hakemassa. Katselin puuvajan nurkassa eteisen listoja, nekin voisi laittaa paikalleen ainakin tuohon näkyvään, makuuhuoneen oveen ja keittiön oveen kun niiden ympärys saa jäädä hirrelle.



Vessan ikkunat saatiin listoitettua kuistin vanhoilla listoilla, maalasin katon keltaiseksi, tuli aika aurinkoinen. Naulakkokin paikallaaan, kylpytakit vaan uupuu.


Tyttösen neljävuotiskakku, paljon mansikoita ja marenkia, nam nam.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lipstikkaa


Pitkä väli päivityksissä, hurja hurja työrupeama takana. Nyt pari viikkoa näyttää tyhjemmältä. Kotosalla on sentään vähäsen saatu aikaiseksi. Maalattua, lattiaa laitettua, kasveja siirrettyä ym. Sellaisista kuvaa ja tarinaa kun tulee valmista. 

Kuivattiin tyttöjen kanssa lipstikkaa, sain ystävältä alun pari vuotta sitten ja se on lähtenyt hurjaan kasvuun. Kuivatettiin kuivurillinen ja voi mikä ihana tuoksu siitä tulikaan. Käytän lipstikkaa keittojen mausteena ja olen joskus keväisin tehnyt ihan pelkältäänkin siitä keittoa, hyvää tuli.



Lipstikkaa tuli kuivattuna lasipurkillinen, pari kolme tällaista on yleensä ollut meidän menekki, pari ylimääräistä voisi koittaa kuivata lahjavaraksi kaappiin. Pitää syksyllä kaivaa lipstikka ylös ja tuoda tänne se kasvamaan. Sain laitettua pakkaseenkin viisi litraa raparperia, sitä saa vielä laitella. Herukkaa näyttää tänä vuonna tulevan vähän huonommin, korvataan se raparperilla niin on puuroissa makua.