tiistai 14. huhtikuuta 2015

Aurinko


Kuvat on otettu viime viikon torstaina kun aurinko helli ihan täysillä. Aurinko saa kaiken aina niin kauniiksi. Kävin talolla hakemassa sinne unohtamani oksasakset ja voi vitsit miten kutsuvalta ja rakkaalta se näytti. Pohdin siinä itsekseni että ei niin kauaa enää kun saan aina ajaa suoraan sinne, kotiin.

Ylä- ja alakuvassa salin pääty. Salissa on kolme ikkunaa, talon molemmilla puolilla yksi ja päädyssä kolmas.



 
Keskellä tuleva lastenkamari ja oikeassa reunassa keittiön toinen ikkuna, keittiöstä on toinen ikkuna vielä tuolla toisessa päädyssä. Yläkerrassa meidän tulevan makuuhuoneen ikkuna.


Vähän on päässyt pusikoitumaan. Viime kesänä taloa ei näkynyt tästä kulmasta ollenkaan, sähkölaitoksen miehet kävivät katkomassa linjan kohdalta oksia kun aloimme käyttämään sähköjä syksyllä. Tuo pusikoituminen tapahtuu hurjan nopeasti, kun ekan kerran muutamia vuosia sitten ajoimme talomme ohi, näkyi se vielä tielle ihan hyvin. Ei näy enää kuin pääty ja piharakennus. Siinä on polttopuita tuleville vuosille, mutta oidetaan nyt talo ensin.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kevättä pukkaa


Kevättä pukkaa, tiedättekö mistä sen tietää? No multasormen syyhystä. Meillä lähti eka muuttokuorma tänään, onko muiden muuttokuormat samanlaisia? Tyrnejä neljä kappaletta, pari viinimarjapuskaa ja karviaiset kaivoin maasta ylös ja istutin projektin pihalle. Olen kohta kymmenen vuotta tehnyt töitä kasvattaakseni omavaraisuuttamme ja en aio heittää niitä vuosia hukkaan, joten osa puskista lähtee mukaan. Syksyllä vein joitain  perennoja jo, niitäkin olen keräillyt ja minulla on muutamia harvinaisuuksia joista ei malta luopua. Siitä hyvä tällainen pikkuhiljainen muutto että pystyy pihaakin siirtelemään. Vanhan talon piha tasoitetaan ja kylvetään nurmikoksi.



 Siihen pääsi, saunan kupeeseen viinimarjarivin jatkoksi uudet vanhat puskat. En edes muista mitä värejä vein, olisiko olleet punaisia kun eivät tuoksuneet istutettaessa. Kalkkia heittelin viime viikonloppuna hiukan sinne tänne, lisää tarvitaan, mutta pikkuhiljaa. Lisäksi olen repinyt vadelmia ja repinyt vadelmia, sillä on uskomaton kasvuvoima kun saa rauhassa rehottaa. Johonkin laitan vadelmapenkin, mutta ihan varmasti löydän siihen tontilta taimet vaikka nyt hiukan revinkin pois saadakseni tilaa viinimarjoille ja karviaisille. Ajattelin että tähän alueeseen tulisi tällainen marjakeskittymä, se on tarvittaessa helppo aidata kanavapaaksi vyöhykkeeksi myöhemmin. Ilo kaivaa tuollaista kunnollista puutarhamaata tämän vanhan tontin ikisaven sijaan.




Sisälle kuuluu ahkeraa. Viimeviikkojen aikana olemme levyttäneet keittiön lähes loppuun. Yksi levy pitää laittaa kun sähköt siirtyvät pois keittiön seinästä. Rapsuttelimme kahden huoneen muurit ja tänään ne lopulta rapattiin. Keittiön muurissa oli eniten hommia, vanha rappaus oli paikoitellen ihan irti. Tulee niin hyvä fiilis kun tulee jotain valmista pintaa ainaisen purkamisen tai odottamisen sijaan.